woensdag 21 september 2011

Het "O ja, ik doe mee!"-moment

Ken je dat? Je staat even een praatje te maken met een goeie kennis en die vertelt tussen de soep en de patatten over een event dat ze aan het organiseren is.
Of je surft wat op het internet, van de ene naar de andere link klikkend, tot je toevallig net datgene vindt waarbij je echt niet kan ontbreken. Of nog, vergadering van het oudercomité, en één van de juffen lanceert een nieuw idee ...

Dan heb je, voor je het goed en wel beseft, al "o ja, ik doe mee" geroepen. Wildenthousiast natuurlijk en boordevol ideeën over hoe je dit ... en dat ...
Zalig toch, zo'n nieuwe activiteiten opzetten, nieuwe mensen leren kennen. Wat extra peper in je dagelijkse bestaan.
Wat zeg je? Het dagelijkse bestaan? Ach ja, dat hindernissenparcours tegen de tijd waar je van 's morgens tot 's avonds goochelt met je pedagogische, praktische, professionele (en wat zit er zo meer in de kast) capaciteiten.
Smaakt die extra peper daar nog wel bij? Natuurlijk wel! Kijk maar.

http://stoffenmadammen.blogspot.com/p/stoffe-event.html

zondag 11 september 2011

Inspiratie vind je overal!

Rondstruinen langs de vloedlijn van de zee geeft inspiratie ... voor een "zeewier"-sjaal.

vrijdag 9 september 2011

Wat is er aan de hand?

Wildbreien is in!
Zeker in Leuven!
Beeld je eens in: achterafzaaltjes met de geur van versgebakken cake en het getik van tientallen breinaalden. Leesclubs waar een goeie verstaander tussen de regels door ragfijne bolletjes wol ontdekt. Snel voorbijfietsende dametjes met breinaalden als wapens uit de fietstassen omhoog stekend.

Je moet al een goeie toeschouwer zijn om iets te merken van het wollen front dat Leuven langzaam maar zeker inpalmt. Gordijnen gaan dicht om het kleurrijke resultaat snel aan het oog te onttrekken. Boodschappentassen met nieuwe munitie (=wol) worden de huizen binnengesmokkeld, de andere gezinsleden in de waan latend over de kostbare schat.
Maar intussen glijden de steken van de ene breinaald op de andere. Lapjes en sjaals worden langzaam groter en langer. En dat allemaal met maar 1 doel: Leuven op 17 september te laten ontwaken in een zalig zachte, wollige en vrolijke deken.

Let op 17 september maar eens op de balustrades van de Dijleterrassen!


Leuven, watch out for the urban knitters