zaterdag 9 juni 2012

Hersenspinsels en andere kronkels

Alweer 2 weken voorbij en niets te melden, niets te tonen. Tja, dat komt ervan, hoor ik jullie denken. Schrijf het dan toch op! Houd het dan toch bij!

Oké, oké, ik geef het toe. Had ik het bijgehouden, dan had ik de huidige creatie niet 3 keer moeten herbeginnen. Of is het 4 keer?

Wat er aan de hand is? Wel heu, ik moet eerlijk toegeven dat ik erin geslaagd ben om de huidige creatie voor de 4de keer te moeten herbeginnen. Ja, ja een handtas en zo eentje die ik al zoveel keer heb gemaakt dat ik de beschrijving intussen toch wel zou moeten kunnen luidop declameren.

Er zijn wel wat verzachtende omstandigheden. Een haaknaald gebruikt van 6 in plaats van 5,5 (kan toch niet zo'n verschil maken hè - die van 6 lag gewoon in het zicht en die van 5,5 moest ik nog zoeken). En ik heb ook niet alles uitgetrokken maar enkel de zijkanten. En weet ook dat de breiwol via internet is besteld. Dat wil zeggen: als de wol op is en die moet worden bijbesteld, heb ik een extra 10€ verzendingskosten aan mijn broek.

Dus was ik de bodem van de tas aan het breien en zag ik mijn laatste bol wol stilaan kleiner worden (help, er moeten nog 2 handvatten uit!). Dus verhouding van 22 steken en 120 naalden voor de bodem gehouden en jawel, de zijkanten uitgetrokken om korter te maken (voor de 4de keer want ik was begonnen met de zijkanten en had eerst 33 groepjes van 3 stokjes gehaakt (=veel te groot), dan 29 groepjes (=nog te groot), dan 25 groepjes (=ziet er groot genoeg uit))
Nu heb ik 20 groepjes gehaakt en dat past op de bodem en oef! Het ziet ernaaruit dat ik genoeg wol ga hebben.

Je zou dus zeggen, zo'n wollen madam die al zoveel bij elkaar gebreid heeft, die schrijft op waarmee ze bezig is als ze haar hersenspinsels probeert om te zetten in wollen creaties. En echt, meestal doe ik dat ook. Kijk maar!
Waar ligt die van de handtas?
Help! Nergens


4 opmerkingen:

 1. OK, tijd voor een noodplan! Blijven ademen! Diep nadenken! En een kop thee komen drinken bij de buurvrouw....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dat vind ik ook se!! Buurvrouwen mag je niet verwaarlozen haha

   Verwijderen
 2. Nu staat het duidelijk genoteerd hoop ik. Op naar de volgende stressloze tas! Eerst nog een fotootje van dit bloed-zweet-en-tranen exemplaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ma ja bij de stoffen madammen wordt ook veel gebabbeld en afgeleid... misschien zijt ge die duidelijke werkbeschrijving die in geuren en kleuren uitgeschreven was daar ergens kwijtgeraakt!!! HIHI
  Maren

  BeantwoordenVerwijderen